Body & Mind

Body & Mind

Oorspronkelijk ontwikkeld als een krijgskunst, werden de bewegingen van Tai Chi snel herkend als gunstig voor het lichaam. De grote nadruk van Tai Chi ligt tegenwoordig op de gezondheidsvoordelen. Na jaren van opleiding en praktijk kan Tai Chi nog steeds worden gebruikt als een systeem van zelfverdediging.

Er zijn vele wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de voordelen van Tai Chi. Enkele voorbeelden daarvan zijn; de behandeling van hart-en vaatziekten, valpreventie, gezondheid van de botten, osteoporose, artrose van de knie, reumatoïde artritis, chronisch hartfalen, depressie bij ouderen, en de symptomen van fibromyalgie. Tai Chi verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, harmoniseert de samenwerking tussen de linker en rechter hersenhelften, vermindert stress en maakt het lichaam zacht en flexibel.

Om de gezondheid te bevorderen, wordt Tai Chi gedaan op een langzame en ontspannen manier, met een grote nadruk op houding en balans. De oefening vereist een hoge mate van concentratie, met de geest vrij van afleiding.

Tai Chi Chuan helpt je op je energie te richten. Je leert je kracht door het lichaam te spiralen vanuit de grond door de voeten, benen, rug, armen, tot in de vingertoppen. Door Tai Chi training bouwt het lichaam een grote flexibiliteit en veerkracht op die op allerlei manieren in het dagelijks leven gebruikt kunnen worden. Alles wat je doet gaat gemakkelijker. De lichamelijke en geestelijke balans verbetert, evenals het concentratievermogen. Tai Chi Chuan is een krijgskunst die is gebaseerd op een geweldloze benadering van het leven, van situaties en van andere mensen.

We trainen de Yang stijl Tai Chi Peking (24) vorm.

Docent

De Tai Chi lessen bij LivePT worden gegeven door Alexander van Rossum. Alexander heeft sinds zijn jeugd diverse krijgskunsten beoefend, waaronder Judo en Hapkido.

Sinds 2007 traint hij intensief bij Firedragon, waar hij privélessen krijgt en groeplessen volgt in zowel Tai Chi als Lu Kung Fu (Tai Chi zelfverdediging). Alexander geeft regelmatig workshops Tai Chi.

Sinds zijn tienerjaren doet Alexander tevens aan krachttraining, de laatste 3 jaar in samenwerking met LivePT. De combinatie van krachttraining en krijgskunst werkt goed: krachttraining voor explosiviteit en uithoudingsvermogen, Tai Chi voor flexibiliteit en veerkracht.

Alexander’s drijfveer is om anderen en zichzelf Uit het hoofd en in het lichaam te krijgen.

De Tai Chi groepsles van maximaal 12 personen wordt op zondagochtend 11.00 uur gegeven. Voor een één op één sessie of small GroupPT van vier tot zes personen kunt u contact opnemen met info@livept.nl

Body & Mind producten

    Neem gerust contact met ons op.